Må henge meg på 'one pot' bølgen jeg også.
Det var Martha Stewart, som først lagde denne retten i 2013 -og senere er den blitt kopiert og laget i mange forskjellige utgaver.
Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte - inkludert pastaen.
Alt kokes sammen i ca. 15 minutter med litt omrøring underveis. Så godt - så enkelt !
Her er en enkel vegetar utgave av 'ONE POT PASTA' til 4 solide porsjoner:
Du trenger:- 400 g fullkorn spaghetti
- 400 g små tomater
- 10 dl vann
- 1 stk grønnsaksbuljongterning
- 1 stk gul løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 rød chilli
- Basilikum
- Revet ost
Sånn gjør du:
- Hell vann og smuldre opp buljongterning i en kjele.
- Skjær tomater i to.
- Grovhakk løk og finhakk chili og finhakk eller riv hvitløk.
- Grovhakk en god neve basilikum.
- Tilsett alle ingrediensene i grønnsaksbuljongen. Det kan lønne seg og dele spaghetti i to på midten hvis du ikke har en veldig bred kjele.
- La alt koke forsiktig opp.
- Når vannet koker, skrur du ned til middels varme. Det skal boble litt, men ikke fosskoke.
- Rør forsiktig ett par ganger innimellom.
- Kokes til pastaen er ferdig. Anbefaler ikke og bruke pasta som skal koke i kortere tid enn 10-12 minutter, løken trenger litt koketid for å bli god.
- Dryss over grovhakket basilikum og revet ost ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar