En herlig fyldig hvit saus med god smak av hvitvin, fiskekraft og basilikum ♥
Denne sausen passer til de fleste fiskeretter, stekt eller kokt fisk, fiskekaker og fiskepudding.
Du trenger:
- 3 stk sjalottløk
- 2 ss smør
- 1 ½ dl hvitvin
- 3 dl fiskebuljong (utblandet)
- 2 dl lettmelk
- 2 ss mazena
- 1 potte frisk basilikum
- Surr finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk.
- Tilsett hvitvin og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres.
- Tilsett melk, kok opp.
- Rør ut maizena i litt vann og tilsett den i sausen og la det småkoke i 1 minutt.
- Basilikumen grovhakkes og tilsettes sausen etter den er kokt.
Ørret i basilikumsaus med dampet hjertesalat ♥ Oppskrift her |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar