13 oktober 2016

ONE POT Spicy Coconut Kyllinggryte


ONE POT - enkelt og greit !!
Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte !
Her en en smakfull utgave med kylling, ris og grønnsaker i samme "pot" !

Fiks, ferdig på 30 minutter •♪♫⁀°♡ღ


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4-6 stk ferdig grillet kyllinglår
  • 400 ml kokosmelk, lett
  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 ss thai red curry paste
  • 2,5 dl jasminris, med koktid på ca. 20 minutter
  • 1 stk paprika skåret i terninger
  • Aspargestopper
  • Lime, til å skvise over ved servering
  • Frisk koriander
Sånn gjør du:
  1. Finn frem en vid gryte, så du får plass til kyllinglår i kjelen.
  2. Tilsett i gryta: koksmelk, kyllingkraft (jeg brukte vann og ett beger kyllingfond) og curry paste.
  3. Kok opp og rør inn risen. Legg kyllingen på toppen. Legg på lokk og reduser varmen.
  4. La retten småkoke, uten omrøring til risen er nesten mør, det tar ca. 15 minutter,
  5. Legg paprika og asparges på toppen av kyllingblandingen, sett på lokket og småkok til grønnsakene er varme, men fremdeles sprø, 5-10 minutter.
  6. Server retten med en limebåt og dryss over koriander.
Lagt kyllingen på toppen av risen, nå skal den putre i 15 minutter.....
Lagt paprika og asparges på toppen, nå skal den putre i 5-10 minutter til.....

Ingredienser !
☆.¸.••♪♫⁀°♡ღ

4 kommentarer:

  1. Nyyydelig! Og helt klart en ny favoritt blant ungdommene i huset!

    SvarSlett
  2. Takk, hyggelig å høre :) Det er en av mine favoritter også !

    SvarSlett
  3. Serverte denne til junior i dag, falt i smak 🙂
    Paal.

    SvarSlett

Print Friendly and PDF