27 oktober 2013

Nakkekoteletter i form med grønnsaker


Ovnspanne fylt med poteter, gulrøtter, vårløk, sjalottløk, fennikel, nakkekoteletter & sjysaus 

Søndagsmiddag, som kan tilberedes på formiddagen
-og kose seg lenge i ovnen, mens du går tur eller koser deg med barn og barnebarn.

Hvor mye av hver ingrediens du skal bruke, avhenger av hvor mange du skal lage mat til.
Bruk sunn fornuft og lag gjerne litt ekstra !

Du trenger:
  • Nakkekoteletter
  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Fennikel
  • Sjalottløk
  • Vårløk
  • Kjøttkraft eller sjysaus
  • Timian
  • Rosmarin
  • Salt og Pepper
Sånn gjør du:
  1. Krydre kotelettene med salt og pepper, brun dem raskt i en stekepanne på begge sider.
  2. Legg kotelettene til side og hell i 3 dl vann og 1 beger 'Fond D'Chef' i panna -til ca. 4 porsjoner, lager du til flere så trenger du mer !
  3. Kok til fonden er oppløst.
  4. Skjær opp grønnsaker i passende biter.
  5. Legg grønnsakene i en ildfast form, krydre med salt, pepper, timian og rosmarin.
  6. Hell over utblandet kjøttkraft.
  7. Legg kotelettene på toppen
  8. Dekk med aluminiumsfolie.
  9. Stekes 1,5-2 timer ved 175 grader til poteter og grønnsaker er møre.
ღ Godt & Enkelt  

2 kommentarer:

  1. Laget idag, var kjempegodt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra at den falt i smak.Takk for hyggelig tilbakemelding:)

      Slett

Print Friendly and PDF