}); Edels Mat & Vin: Ananas med Whiskey ♫♪ Google+

søndag 31. august 2014

Ananas med Whiskey ♫♪


Whisky (skotsk) eller whiskey (irsk og amerikansk engelsk) er brennevin som er destillert fra brygg av korn. Whisky produseres nå i flere land hvor de mest kjente er Irland og Skottland.

Jeg brukte Tullamore DEW i dag, det er en merkevare av blandet irsk whisky, produsert av
William Grant & Sons . Den ble første gang destillert i 1829 i Tullamore.

Whisky er ikke min store lidenskap, men Irish coffee er godt -og for å gi en liten puff på desserter
og sauser kan en "skvett" whiskey anbefales.

Farlig god dessert 😋

Til 4 personer trenger du:
  • 1 fersk ananas
  • 2 ss meierismør, til steking
  • 75 g meierismør, til sausen
  • 75 g brunt sukker
  • 1 lime
  • 2 ss whisky
  • Vaniljeis, laktosefri hvis du går på Fodmap dietten
Sånn gjør du:
  1. Skjær skallet av ananasen og skjær den i ringer. Fjern kjernen.
  2. Smelt smør i en liten kjele eller panne og tilsett sukker, revet limeskall og limesaft. Rør til sukkeret er oppløst.
  3. Ta pannen av varmen og tilsett whiskey, rør alt godt sammen.
  4. Stek ananasen i 2 minutter på hver side med litt godt meierismør.
  5. Legg den på en tallerken, sammen med god vaniljeis og hell sausen over mens den fremdeles er varm.


TULLAMORE D.E.W
Land/distrikt: Irland, Øvrige, Øvrige

  • Råstoff: Primært maltet/umaltet bygg
  • Metode: Tradisjonell, trippeldestillasjon i pot stills.
  • Innhold: Alkohol 40,00%Sukker: UkjentSyre: Ukjent
  • Produsent: Tullamore Dew Co.


  • Denne oppskriften er publisert i boken lavFODMAP folkets favoritter. Les mer om boken her

    LavFOODMAP, Folkets favoritter ♫♪

    Ingredienser ♫♪

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar