21 august 2014

Koteletter med frisk nektarinsalsa ★ ☆


I dag kom plutselig sommeren tilbake i Hamar !
Noen griller hele året, er ikke "helt der" jeg, men passer på når det er sol og sommer 🌞
Matbloggsentralen har en utfordring i samarbeid med vingården Viña de San Pedro med chilensk grillmat som tema.

Nå vet jeg ikke mye om Chilensk grillmat og kultur: De kaller sine grillaftener for ASADO.
De griller sjømat og kjøtt, som er marinert eller krydret.
Rettene blir ofte servert med masse frisk frukt og grønnsaker.

Krydret smakfulle koteletter med en frisk, enkel og veldig god nektarinsalat - passer perfekt på en asado/grillaften.
Mat trenger ikke være komplisert og vanskelig for å smake godt !
Spis & Nyt ♫♪



Til 4 porsjoner:
Nektarinsalsa:
  • 2 stk nektariner, skjæres i terninger
  • 1 stk tomat, fjern innmaten og skjær den i biter
  • 3 ss vårløk finhakkes
  • 2 ss limesaft
  • 0,5 ts chilipulver
  • 2 ss hakket koriander
Rør saft av lime og chilipulver sammen.
Bland alle ingrediensene forsiktig sammen og tilsett lime og chili.
La salsaen trekke i kjøleskapet i 30 minutter.

Koteletter:
  • 4 koteletter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts malt spisskummin
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Bland sammen olje og krydder.
Pensle kotelettene med oljeblandingen.
Grille kotelettene ca. 4 minutter på hver side.
Er det ikke sommer hos deg, kan du steke kotelettene inne.

Server med hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta

Ingredienser til nektarinsalsa  ★ ☆


Spis & Nyt  ★ ☆

24. september 2014
I dag mottok jeg en postpakke med Chilensk vin, vinkjøler, weber grillsett og vinåpner,
som takk for bidraget. Tusen takk : vingården Viña de San Pedro !!



Nektarinsalsa 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF