Alle liker pannekaker 🌿
Bruk gjerne oppskriften på pannekaker og server dem med sukker eller syltetøy.
Eller server pannekakene gratinert med en herlig soppstuing.
Kanskje ikke barnas favoritt, med for oss, som er glad i sopp, er det kjempegodt !
En mer barnevennlig, fylt pannekake med kjøttdeig finner du oppskrift på her 👉 Pannekaker
Til 8-10 stk trenger du:
Pannekaker:
Til 8-10 stk trenger du:
Pannekaker:
- 4 stk egg
- 3 dl hvetemel
- 0,5 ts salt
- 5 dl melk
Sånn gjør du:
- Ta eggene i en bakebolle, visp dem lett sammen.
- Tilsett ca. 4 dl melk, sikt inn melet, blandet med salt.
- Pisk alt godt sammen til en fin røre uten klumper.
- Tilsett resten av melken og rør til røren er jevn.
- La røren svelle i minst 1/2 time.
- Lag gjerne røren kvelden før og la den stå i kjøleskapet.
- Varm opp en stekepanne, tilsett smør -la det smelte.
- Stek i en teflonpanne, da trenger du bare litt smør i pannen.
- Min stekeplate har styrken 1-10, jeg steker pannekakene på innstilling 7.
- Hell en øse med røre i pannen, rør litt på pannen så den blir godt fordelt i pannen. Stek til den nesten stivner, før du snur den og steker den på andre siden.
Soppstuing
Passer til 6-8 pannekaker- 400 g sjampinjong eller blandet sopp
- 1 sjalottløk
- 2 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 3 dl matfløte
- 1/2 ts pepper
- 1 ts salt
- 2 ss soyasaus
Sånn gjør du:
- Rens soppen og skjær den i tynne skiver.
- Rens og hakk sjalottløk.
- Smelt smøret i en stekepanne, tilsett sopp og løk.
- La det surre ved svak varme til all fuktigheten er borte.
- Dryss over mel og bland godt sammen.
- Tilsett fløte og soyasaus.
- Kok noen minutter og smak til med salt og pepper.
Gratinering
- Hvitost, revet
Sånn gjør du:
- Fordel soppstuingen i pannekakene.
- Rull dem sammen og legg dem i en smurt ildfast form, dryss over revet god ost.
- Stekes på 225 °C i ca. 10 minutter, til osten har smeltet.
- Server den gjerne med litt grønn salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar