Hadde besøk forrige helg, som satt igjen en flaske med whisky; The Snow Grouse !
Den er fra Skottland, laget på mais.
Han, en fisker fra Vardø, men født og oppvokst i Hamar kan det meste om whisky
-og anbefalte sterkt en "klunk" whisky i sausen ♫♪ 'Gutten' hadde rett...
- utrolig god saus på biffen i dag ❤️
Herlig, smakfull biffmiddag, med nydelig grønnsaker og en kjempegod saus !
Du trenger:
- Biff, indrefilet, ytrefilet eller mørbrad
 - Olje
 - Smør, ekte meierismør !
 - Søtpotet
 - Fennikel
 - Sjalottløk
 - Pepper
 - Tomatpuré
 - Kremfløte
 - Sukker
 - Salt
 - Rosmarin
 - Whisky
 
Søtpotet med sjalottløk og fennikel
- Skrell og del søtpoteter og fennikel i skiver -og sjalottløk i båter.
 - Legg dem lagvis et ildfast fat, vend inn olje, salt, pepper og frisk rosmarin.
 - Stek i stekeovn ved 225gr. i ca. 20-30 minutter til potetene er møre.
 - Beregn ca. 100 g søtpotet, 1/4 fennikel og 1/2 sjalottløk per person.
 - Ikke bruk for mye rosmarin, den har en veldig sterk smak, kan bruke tørr hvis du ikke har frisk.
 
- Ta ut biffene av kjøleskapet ca. en halv time før de skal stekes.
 - Bruk mørt kjøtt, jeg brukte ytrefilet.
 - Varm en stekepanne med rapsolje og smør.
 - Knus hel pepper med bunnen på en kjele eller i en morter.
 - Vend biffene i knust pepper og legg de i den varme pannen. Strø over litt salt.
 - Stek biffene i 3-4 minutter på begge sider.
 - La biffene hvile i ca. 10 minutter.
 
Til 4 personer:
- 100 g smør
 - 3 ss tomatpuré
 - 2,5 dl kremfløte
 - 1 ts sukker
 - 1/2 ts salt
 - 1/2 ts pepper
 - 2 ts tørr rosmarin
 - 4 ss whisky
 
Sånn gjør du:
- Smelt smør og tilsett tomatpuré kok opp og la det koke noen minutter.
 - Tilsett resten av ingrediensene. La sausen koke i ca. 5 minutter.
 - Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer whisky.
 
| Søtpotet, fennikel og sjalottløk klar for steking ! | 
Lys gyllen. Middels fyldig whisky med innslag av sitrus og nøtt, hint av korn og vanilje. Land/distrikt: Skottland, Øvrige, Øvrige
Råstoff: Mais  
Metode: Tradisjonell destillasjon i Coffey-stills. Min. 3 års fatlagring. 
Innhold: Alkohol 40,00%Sukker:  UkjentSyre: Ukjent 
Hvis du ønsker en dessert og fremdeles har igjen litt whisky kan denne desserten anbefales : Stekt ananas med whiskysaus 
| Ingredienser. | 


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar