Spaghetti bolognese er en av de mest brukte pastarettene.
Den klassiske Italienske bolognesesausen inneholder masse grønnsaker: gulrot, løk og tomat, så den er ganske sunn også !
Men heter det Spaghetti eller spagetti ?
Spaghetti er riksmål og spagetti er bokmål, men i dagligtale benevnes riksmål ofte som
Spaghetti er riksmål og spagetti er bokmål, men i dagligtale benevnes riksmål ofte som
Saus til 6-8 porsjoner:
Du trenger:
- Spaghetti (ca. 100 g tørr, per person)
- Stekeolje
- 800 g kjøttdeig av storfe
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 stk store gulrot, revet
- 2 bokser hakket tomat
- 4 dl kjøttkraft (4 dl vann + 1 beger Fond Du Chef)
- 2 ts tørket basilikum
- 1 ts tørket oregano
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Stek kjøttdeigen i litt olje i to omganger, krydre med salt og pepper. Sett den til side.
- Stek hakket løk og hvitløk, til den har blitt gylden.
- Tilsett kjøttdeigen og de øvrige ingrediensene.
- La sausen småkoke lenge, en time eller to, til den har blitt tykk og smakfull !
- Kok spaghetti i lettsaltet vann.
- Server pastasausen, sammen med nykokt pasta.
- Riv gjerne over litt parmesan eller annen ost, ved servering.
Lag gjerne dobbel porsjon !
Fin og fryse, så har du lettvinte og gode middag på lur til travle dager !
Javisst kan man drikke vin til "spaghetti med kjøttdeig"
En rimelig Italiener passer bra :
SopraSasso Bardolino 2013
Farge: Lys rød.
Lukt: Fruktig aroma preget av røde bær og urter.
Smak: Ung, saftig og umiddelbar, preg av røde bær og urter.
Passer til:
Land/distrikt: Italia, Veneto, Bardolino
Årgang: 2013
Råstoff: Corvina 80%, Molinara 20%
Metode: Håndplukkede druer, tradisjonell temperaturkontrollert gjæring i ståltanker, ikke fatlagret.
Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 6,80 g/l Syre: 5,50 g/l
Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
Fin og fryse, så har du lettvinte og gode middag på lur til travle dager !
Javisst kan man drikke vin til "spaghetti med kjøttdeig"
En rimelig Italiener passer bra :
SopraSasso Bardolino 2013



Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar