}); Edels Mat & Vin: Spaghetti bolognese ✿ Google+

søndag 24. august 2014

Spaghetti bolognese ✿


Spaghetti bolognese er en av de mest brukte pastarettene.
Den klassiske Italienske bolognesesausen inneholder masse grønnsaker: gulrot, løk og tomat,
så den er ganske sunn også !

Men heter det Spaghetti eller spagetti ??
Spaghetti er riksmål og spagetti er bokmål, men i dagligtale benevnes riksmål ofte som 
bokmål.... Akkurat.... fremdeles like blank c",)


Saus til 6-8 porsjoner:
Du trenger: 
  • Spaghetti (ca. 100 g tørr, per person)
  • Stekeolje
  • 800 g kjøttdeig av storfe
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk store gulrot, revet
  • 2 bokser hakket tomat
  • 4 dl kjøttkraft (4 dl vann + 1 beger Fond Du Chef)
  • 2 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeigen i litt olje i to omganger, krydre med salt og pepper. Sett den til side.
  2. Stek hakket løk og hvitløk, til den har blitt gylden.
  3. Tilsett kjøttdeigen og de øvrige ingrediensene.
  4. La sausen småkoke lenge, en time eller to, til den har blitt tykk og smakfull !
  5. Kok spaghetti i lettsaltet vann.
  6. Server pastasausen, sammen med nykokt pasta.
  7. Riv gjerne over litt parmesan eller annen ost, ved servering.
Lag gjerne dobbel porsjon !!
Fin og fryse, så har du lettvinte og gode middag på lur til travle dager !!



Javisst kan man drikke vin til "spaghetti med kjøttdeig"
En rimelig Italiener passer bra :
SopraSasso Bardolino 2013





  • Farge: Lys rød.
  • Lukt: Fruktig aroma preget av røde bær og urter.
  • Smak: Ung, saftig og umiddelbar, preg av røde bær og urter.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Svinekjøtt   Storfe  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Bardolino
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Corvina 80%, Molinara 20%
  • Metode: Håndplukkede druer, tradisjonell temperaturkontrollert gjæring i ståltanker, ikke fatlagret.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 6,80 g/l Syre: 5,50 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar