}); Edels Mat & Vin: Ciabatta med pesto og reker ✿⊱╮ Google+

onsdag 20. august 2014

Ciabatta med pesto og reker ✿⊱╮


"Ciabatta" betyr tøffel på italiensk.
Dette fordi bakverket har et tøffelaktig og litt uformelig utseende.
Denne retten passer ypperlig som god kveldskos !!

Du trenger:
  • Ciabatta
  • Reker
  • Pesto 
  • Salat
  • Majones
  • Rød lodderogn


  1. Stek ciabatta.
  2. Rens rekene.
  3. Del ciabatta i to og smør pesto på begge sidene.
  4. Legg på litt salat og masse reker
  5. Topp med majones og litt lodderogn.

Pesto:
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl olje
Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner
(som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor.
Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper.

Ciabatta kan du gjerne lage selv, da kan jeg anbefale oppskriftene til Bjørn Vidar, som skriver
bloggen Kake-huset. Han har to oppskrifter på Ciabatta, som du finner her : Kakehuset - Ciabatta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar