08 august 2014

Lammepølser med fetaost & oliven og potetmos med smak av Middelhavet !


Lammepølser har jeg kjøpt på Annis Pølsemakeri på Ringebu, verdens beste pølser !
Hvis du ikke har lammepølser, kan selvsagt andre gode pølser også benyttes.

Pølsene serveres med,
smaskens potetmos med masse smak og en herlig farge.

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 8 lammepølser med fetaost og oliven
  • 800 g potet 
  • 4 fedd hvitløk 
  • 1 ½ dl melk 
  • 4 ss hakkede soltørkede tomater 
  • 4 ss hakkede sorte oliven 
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss revet ost, gjerne Parmesan
  • 1 ts gurkemeie, kun for fargens skyld
  • Salt
  • Pepper
  • 100 spekeskinke 
  • Frisk basilikum
Sånn gjør du:
  1. Skrell og kok potetene sammen med hvitløksfedd til potetene er møre. Ikke bruk salt i vannet, da blir potetmosen seig.
  2. Sil fra vannet og la potetene dampe litt.
  3. Varm opp melken og mos potetene og hvitløk sammen med melken.
  4. Vend inn soltørkede tomater, hakket oliven, basilikum, gurkemeie og ost.
  5. Smak til med salt og pepper. 
  6. Skjær spekeskinke i biter og sprøstek dem.
  7. Strø over spekeskinke ved servering.
  8. Stek pølsene i stekepanne med godt smør på middels, svak varme i ca. 15 minutter.
  9. Snu ofte, ikke bruk for sterk varme så pølsene sprekker.
    Det er gurkemeie, som lager den gule fargen :)

NØGNE Ø - Ett bryggeri, som holder til i sørlandsbyen Grimstad
BLONDE  11 ° P 17 IBU 4,5% alc / vol
Blond Ale er forfriskende når som helst, men spesielt  etter å ha jobbet ute på en varm sommer  dag.
Anbefalt serveringstemperatur 6 ° C / 45 °

Ingredienser: maltet bygg, maltet hvete, Northern Brewer, Cascade, East Kent Goldings og Saaz humle, belgisk ale gjær og vår lokale Grimstad vann.

Jeg er ikke særlig glad i øl, men min bedre halvdel kan anbefale den !

Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF