}); Edels Mat & Vin: Mexikansk maisgryte med kyllingfilet ! Google+

søndag 31. august 2014

Mexikansk maisgryte med kyllingfilet !


Høsten banker på døren ⊱╮⊱╮
Tiden er inne for gode gryteretter, som varmer både kropp og sinn.
Gått en lang tur i flotte omgivelser på Ottestadstien på flatbygda i Hedmark før middag.
Når man kommer sulten hjem er denne gryten rask og lage, fiks ferdig på 30 minutter og smaker utrolig godt i tillegg til at den er sunn !

Til 4-6 porsjoner trenger du:
Inneholder total 1980 kcal / 495 kcal per porsjon til 4 / 330 kcal per porsjon til 6
(Ris kommer i tillegg)
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 680 g kyllingfilet
  • 3 ss olje
  • 5 dl kyllingkraft
  • 400 g maiskorn
  • 150 g creme fraiche
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk koriander
Fremgangsmåte:
  1. Rens løk og hvitløk. Skjær løk i båter og grovhakk hvitløk.
  2. Rens chili og paprika og skjær dem i små biter. 
  3. Skjær kyllingfilet i mindre biter, ca. 6 deler per filet. 
  4. Varm opp oljen i en gryte og surr raskt løk, hvitløk, chili og kylling. 
  5. Hell over kraften, kok opp og la det trekke i 15 minutter. 
  6. Ha i avrente maiskorn og paprika. 
  7. La det surre videre i 5 minutter. 
  8. Rør inn creme fraiche, smak til med salt og pepper. 
  9. Hakk frisk koriander og strø det over ved servering. 
  10. Serveres med ris.
Ingredienser til maisgryte

Spis & nyt med god samvittighet !

Søndagstur på Ottestadstien

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar