29 august 2014

Kremet blomkålsuppe med scampi !


Blomkål har vært dyrket i Norge siden 1600 tallet !
Den er en av de mest anvendelige grønnsakene vi har.
Den er mild og god i smaken og passer derfor sammen med mange andre ingredienser.


Du trenger:
  • 2 stk blomkål
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk purre
  • 10 dl grønnsaksbuljong
  • 2 dl fløte
  • Olivenolje
  • Salt
  • Hvit pepper
  • 400 g scampi
  • 1-2 sjalottløk
  • 1 chili
  • Gressløk

Blomkålsuppe:
  1. Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken (bruk bare det hvite på purreløken).
  2. Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett grønnsaksbuljong. 
  3. La det koke til blomkålen er mør.
  4. Kjør så suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. 
  5. Sil suppen og hell den tilbake i kjelen.
  6. Tilsett fløte og la det koke noen minutter.
  7. Smak til med salt og pepper, smak godt på suppen først, da buljongen ofte kan være meget salt.
Scampi:
  1. Rens og vask scampi, husk og fjerne tarmen !
  2. Tørk dem godt av på tørkepapir.
  3. Varm opp 2-4 ss olivenolje i en stekepanne.
  4. Tilsett hakket sjalottløk og chili, la det frese et par sekunder før du tilsetter rå scampi. 
  5. Stek scampi i 3-4 minutter.
Server blomkålsuppe i suppeskåler med scampi, chili og sjalottløk på toppen.
Strø over litt hakket gressløk.
Serveres med godt nystekt brød !


Steker scampi og koker suppe !

Christmann Riesling 2012




  • Farge: Lys strågul.
  • Lukt: Tiltalende preg av modent eple og litt aprikos, streif av sitrus og mineraler.
  • Smak: Ren og frisk stil, preg av moden frukt og sitrus, hint av mineraler i ettersmaken.
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Apertiff  
  • Land/distrikt: Tyskland, Pfalz, Øvrige
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Riesling 100%
  • Metode: Manuelt høstede druer, skånsom pressing før gjæring ved lav temperatur, ståltankmodnet før tapping.

  • Ingredienser

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF