27 august 2014

Pannekaker med vårløk & reker fra Korea


Koreansk mat er nok den minst kjente asiatiske maten, men trolig en av de mest smaksrike. 
Ris danner grunnlaget for mange måltider og jo finere måltid, desto flere sideretter.

De bruker ikke urter og svært lite salt, men mye chili, sorte og hvitesesamfrø, soya, tofu og wasabi.
Rettene blir ofte servert med sterke sur-søte dippsauser, som de dypper maten i for og gi
den ekstra mye smak.
Fant denne oppskriften på 'nett' og har oversatt den så godt jeg kan, med noen endringer !
Ser litt rustikk ut, men smakte godt !!




Til 2 porsjoner trenger du :
Pannekaker:
  • 150 g hvetemel
  • 2 dl vann
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 2 fedd hvitløk, knust (eller 2 ts hvitløk fra Gourmet Garden)
  • 2 ss olje
  • 1 vårløk, skjært i tynne ringer
  • 200 g reker, uten skall
Dippsaus:
  • 4 ss riseddik eller eplecidereddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 chili, finhakket
  • 2 ts brunt sukker
  1. Bland sammen alle ingrediensene til dippsausen og sett den til side.
  2. Bland mel, chilipulver og salt i en bolle.
  3. Rør sammen egg, hvitløk og vann.
  4. Tilsett det i melblandingen og rør godt sammen til en jevn røre.
  5. Rens rekene, men pannekakerøren sveller litt.
  6. Hakk vårløk.
  7. Du skal lage 2 tykke pannekaker:
  8. Stek halvparten av vårløken i olje til den blir myk, 1-2 minutter.
  9. Tilsett halvparten av rekene og hell over halvparten av pannekakerøren.
  10. Stekes på middel varme i ca. 3 minutter.
  11. Snu den og stek videre på den andre siden i ca. 3 minutter.
  12. Legg den til siden og hold den varm, mens du steker den neste pannekaken, med resten av ingrediensene.
  13. Riv eller skjær av biter, dypp den i dippsausen og spis den med fingrene !

Hot & Godt !!! Snadder !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF