Laks provence ✿


Enkel, sunn og god fiskemiddag !
Du trenger kun en stor stekepanne -og en kjele til koking av pasta 
Ser litt grå og trist ut, men den smaker godt !!

Herbes de Provence er en krydderblanding som består av tørkede urter typiske for Provence.
Innholdet varierer, men timian, oregano, rosmarin, sar, basilikum, merian og fennikelfrø er vanlig.


Til 4 porsjoner trenger du:
Inneholder totalt 1750 kcal - 438 kcal per porsjon (Brød og pasta kommer i tillegg)
  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • Stekesmør og olje
  • 2 stk sjalottløk
  • 200 g sjampinjong
  • 0,5 stk kål, gjerne nykål
  • 1 ts provencekrydder
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann
  • 2 dl crème fraîche lett
  • 1 ts cayennepepper
  • Frisk persille
Sånn gjør du:
  1. Skjær laks i store terninger.
  2. Finhakk sjalottløk, skjær sjampinjong i tynne skiver og hodekål i strimler.
  3. Brun lakseterningene lett i olje eller smør på middels sterk varme, krydre med salt.
  4. Ta dem opp og legg dem til side. Laksen trenger ikke å være helt gjennomstekt, skal steke videre sammen med grønnsakene.
  5. Stek sjalottløk myk og blank, tilsett soppen og la det surre i et par minutter. Soppen trenger kanskje litt mer olje.
  6. Vend inn kålen og stek videre i 1-2 minutter.
  7. Dryss på provencekrydder, salt og cayennepepper.
  8. Rør sammen vann og crème fraîche, og hell over grønnsakene.
  9. Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk og la retten trekke i ca. 3 minutter.
  10. Dryss over persille ved servering og server med godt brød, ris eller pasta. Jeg brukte tagliatelle og ciabatta i dag.
Dagens utvalgte vin:
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2010
Provence er en historisk provins i sørøstlige Frankrike mellom elven Rhône, Middelhavet og Alpene.
Så da måtte jeg velge en Fransk hvitvin til retten. Denne har god aroma og mye friskhet.



  • Farge: Lys strågul.
  • Lukt: Aroma med svalt preg av sitrus, blomst og eple, hint av urter.
  • Smak: Frisk og sitruspreget, innslag av eple og grønne urter, hint av mineraler.
  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Apertiff  
  • Land/distrikt: Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%
  • Metode: Presset pneumatisk, trad. vinifikasjon, etter gjæring har vinen ligget
  • Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 2,00 g/l Syre: 6,60 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres.

  • Denne vinen smaker også fortreffelig til blåskjell. 
    Oppskrift her : Blåskjell

    Straks klar til servering

    Steker laks !

    Ingredienser

    Heggsetervegen i Sør Fron !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF