Nå er jeg egentlig ikke spesielt glad i øl, men denne måtte prøves !
Det blir en fyldig god gryte.
Ikke forvil hvis du smaker på den og den smaker beskt av ølet, den blir kjempegod når den får kokt lenge nok !
Ingredienser:
Til 6 porsjoner:
- 1 kg entrecôte
- 1 kopp mel
- 1 ss salt
- 1 ss pepper
- Smør og olje til steking
- 250 g bacon
- 3 løk
- 3 store gulrøtter
- 1/2 l Guinness
- 1/2 l oksekraft
- 3 laurbærblader
- 1 ts tørket timian
- 1/2 bunt frisk bladpersille
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i terninger og grovhakk baconet.
Rull terningene i en blanding av mel, salt og pepper.
Rist bort overflødig mel og brun terningene i en stekepanne med litt olje og smør i flere omganger, legg det i en gryte.
Stek bacon raskt i stekepannen og ta det over i gryten
Rull terningene i en blanding av mel, salt og pepper.
Rist bort overflødig mel og brun terningene i en stekepanne med litt olje og smør i flere omganger, legg det i en gryte.
Stek bacon raskt i stekepannen og ta det over i gryten
Skjær løken i skiver og surr den i stekepannen til den blir gyllen, ha den over i gryten.
Skrell og skjær gulrøttene i grove stykker og tilsett dem.
Hell i øl og nok oksekraft til at kjøttet er nesten dekket.
Ha oppi laurbærblader, tørket timian og persillekvaster.
Sett på lokket og la alt putre på lav varme i 1 1/2 til 2 timer.
Smak til med salt og pepper mot slutten og fisk ut laurbærbladene og restene av persillen.
Skrell og skjær gulrøttene i grove stykker og tilsett dem.
Hell i øl og nok oksekraft til at kjøttet er nesten dekket.
Ha oppi laurbærblader, tørket timian og persillekvaster.
Sett på lokket og la alt putre på lav varme i 1 1/2 til 2 timer.
Smak til med salt og pepper mot slutten og fisk ut laurbærbladene og restene av persillen.
Server med potetmos eller :
Hasselbakte laurbærpoteter :
Skjær opp hasselbackpotetene, krydres med litt paprika, salt og pepper,
sett i ett laurbærblad i hver potet.
Legg på en bit meierismør på hver potet !
Steke ved 225 grader i ca. 45 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar