21 oktober 2013

Ovnsbakt skreifilet på en seng av spisskål med hvitvinsaus, poteter & gulrøtter ~*♥*~




Skrei er den beste fisken i torskefamilien.
Skrei er en vandrende torsk, flytter mye på seg, spesielt i gytetiden.
Ordet skrei kommer sannsynligvis fra det norrøne ordet skrida som betyr å vandre.
Spisskål minner litt om den norske nykålen !
God middag 

Ingredienser:
  • 250 g skreifilet per person
  • Meierismør
  • 1/2 spisskål per person
  • 1 gulrot per person
  • 2-3 poteter per person
  • Sjalottløk
  • Hvitvin
  • Salt & Pepper
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Skjær skreifilet i serveringsstykker, legges på bakebrett med bakepapir.
  3. Dryss på salt og pepper og legg på en bit meierismør.
  4. Stekes i 10-15 minutter.
  5. Skjær spisskål i strimler, kokes i lettsaltet vann i ca. 5 minutter.
  6. Skjær gulrøtter i litt store biter og kok i lettsaltet vann til de er møre.

Saus:
Til 4 porsjoner:
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 200 g meierismør
Sånn gjør du:
  1. Finhakk sjalottløken og kok den sammen med hvitvin, til mengden væske er halvert.
  2. Ta kjelen av platen.
  3. Visp inn meierismør, litt og litt om gangen.
  4. Smak til med salt og pepper.

Server med gode kokte poteter ~**~

2 kommentarer:

  1. Nydelig rett! Viktig med vin i sausen som setter spissen på smaken

    SvarSlett
    Svar
    1. Smaker godt ja ;) Spisskål bruker jeg altfor lite, den er jo så mye bedre enn vanlig hodekål !!

      Slett

Print Friendly and PDF