}); Edels Mat & Vin: Ritzkake ღ☼ Google+

lørdag 10. august 2013

Ritzkake ღ☼


Kjempegod kake - søtt og salt på en gang,
sprø bunn og fløyelsmyk krem !!!

Kakebunn:
  • 6 eggehviter
  • 5 dl sukker
  • 1 pk Ritzkjeks
  • 250 g peanøtter
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
Sånn gjør du:

  1. Pisk eggehvitene stive, ha i litt og litt av sukkeret, vaniljesukker og bakepulver. Knus kjeksen grovt og hakk peanøttene (ikke for mye). Bland dette inn i marengsen.
  2. Fyll røren i to runde springformer, 26cm. 
  3. Stekes i 30 min. 180 grader. Kjøl ned.
SJOKOLADEKREM:

  • 3 stk eggeplommer
  • 4 ss melis
  • 100 g kokesjokolade
  • 2,5 dl kremfløte
Sånn gjør du:
  1. Visp eggeplommer og melis, smelt kokesjokolade, bland sammen.
  2. Pisk krem av kremfløte, rør inn sjokoladekremen.
  3. Legg den ene bunnen på ett kakefat, legg på ett lag krem, legg den andre bunnen på toppen og smør på ett lag krem på toppen av kaken.
 SPIS & NYT !!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar