31 august 2013

Timianfylt kyllingfilet med ost & bacon og Hot kokko-saus & knaske grønnsaker !


Nydelig kyllingrett, med en symfoni av mange gode smaker !
Passer like godt til familiemiddager, gode vennelag eller romantisk middag for to!
Lev - Spis - Nyt ♫♪

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • 4 skiver bacon
  • 1 beger kremost
  • 8 stk poteter
  • 300 g knaske gulrøtter
  • 1-2 stk rødløk
  • Sitron
  • ca. 1 ss Red curry pasta
  • 6 dl kokosmelk
  • 300 g sukkererter
  • Timian, frisk
  • Koriander, frisk
Sånn gjør du:
  1. Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skje kremost og hakket frisk timian.
  2. Surr baconskiver rundt fileten. Fest med tannpirkere.
  3. Stek kyllingfileten ca. 5 minutter på hver side.
  4. Etterstek i ovn 180 grader 10 min.
  5. Stek gulrøtter, rødløk, litt sitronsaft og curry pasta i litt smør.
  6. Tilsett kokosmelk og kok noen minutter til gulrøttene blir møre, men fremdeles har tyggemotstand.
  7. Smak til med curry pasta etter smak og behag.
  8. Legg i sukkererter like før servering sammen med hakket koriander.
Serveres med ovnsbakte timianpoteter og gjerne ett glass Fabelaktig 
-hvis du ønsker vin til retten 

Timianpoteter :
  1. Skjær gode poteter i båter, gjerne med skall.
  2. Legg dem i ett ildfast fat, hell over litt solsikkeolje, salt, pepper og fersk timian.
  3. Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter, til de er møre.

Kveldens vintips  :
Fabelaktig Douro  ღ 


  • Farge: Mørk blårød.
  • Lukt: Aroma med fint preg av modne mørke skogsbær, streif av krydder og fat.
  • Smak: Ung og saftig, preg av modne mørke bær og krydder, fast ettersmak.
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Storvilt  
  • Land/distrikt: Portugal, Douro, Øvrige
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Tinta Roriz 20%, Touriga Franca 20%, Tinta Barroca 10%, Touriga Nacional 10%, Tinto Cão 5%
  • Metode: 20% av vinen i 12 md. på 2 og 3 år gamle franske eikefat. 80% i ståltanker.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres.
  • Raubakk i Hundorp, Sør Fron 



    2 kommentarer:

    1. Denne retten var bare supergod!! Blir lagd flere ganger :)

      SvarSlett
      Svar
      1. Så bra !! Takk for hyggelig tilbakemelding :)

        Slett

    Print Friendly and PDF